VAIRUS Luchtreiniger

VAIRUS is een innovatieve luchtreiniger die de lucht zuivert van bacteriën, virussen, luchtjes en schimmels. Een effectief middel tegen COVID-19, hooikoorts en andere allergenen die allergische reacties veroorzaken.

Fotokatalyse

VAIRUS werkt op basis van fotokatalyse: onder invloed van straling uit UV licht werkt titaniumdioxide als een katalysator en zet het zuurstof uit water om in hydroxylradicalen. Die breken de moleculen van o.a. bacteriën en virussen af, in plaats van ze alleen te filteren. VAIRUS vernietigt het coronavirus voor 99,94% in 5 minuten.

VAIRUS kan continu (24/7) gebruikt worden, ook in aanwezigheid van mensen, omdat het een volledig onschadelijk systeem is. Leverbaar vanaf 1 mei 2021.

VAIRUS is gemaakt om schadelijke stoffen in de lucht af te breken zodat de luchtkwaliteit verbetert. VAIRUS, uitgerust met meerdere sensoren is ‘smart’ waardoor de luchtkwaliteit ook op afstand kan worden bewaakt via de Casambi app.

Luchtzuivering

Ontworpen  en  geproduceerd  in  Italië,  is  VAIRUS  een  compact  en  geavanceerd  ontwerp. Door de toepassing van intelligente vloeistofdynamica wordt een krachtige en tegelijkertijd stille luchtwerveling in het apparaat gecreëerd. Deze luchtwerveling zorgt ervoor dat de vuile lucht gelijkmatig langs alle TiO2 cellen gaat en de vervuilers in de lucht aangevallen worden door middel van oxidatie. De schadelijke stoffen in de lucht worden niet alleen gefilterd maar ook gedood wat als resultaat heeft dat de lucht permanent gezuiverd wordt.

VAIRUS behandelt op maximaal vermogen 126 m3 lucht in 1 uur. In ruimtes met luchtbehandeling zoals winkels en kantoren, kan een enkel apparaat tot 150 m2 bedekken (met een hoogte van 3 m). In woonomgevingen en ruimtes zonder automatische ventilatie is de behandelde oppervlakte ca. 80 m2 (met een hoogte van 2,7 m)*.

Casambi App

VAIRUS wordt  beheerd met de Casambi app (met  Bluetooth), waardoor je met een smartphone, tablet of smartwatch de instellingen kunt beheren, in- en uitschakelen, scenario’s maken, het apparaat toevoegen aan het licht netwerk en op afstand kunt bedienen. Zet hiervoor eerst de VAIRUS aan en wacht tot het apparaat de VAIRUS gevonden heeft.

In de luchtreiniger zitten meerdere sensoren die de luchtkwaliteit meten. De volgende waardes kun je real time in de app aflezen:

  • Temperatuur
  • Luchtdruk
  • Luchtvochtigheid
  • CO2 (kooldioxide)
  • TVOC (gassen)
  • IAQ (Indoor Air Quality)

Pluspunten:

+   Geen installatie, onderhoud of filters vervangen

+   Lange levensduur

+   Handige app voor bediening

+   Energiezuinig en geen ozon uitstoot

+   Geluidsarm

+   Mooi compact design

+   Positieve enthousiaste ervaringen

Bekijk de uitgebreide brochure inclusief testresultaten.

Bekijk het testrapport.

Verkrijgbaar in zwart (CC-1001) en wit (CC-1002).

Bestel Vairus op consumedixshop.nl