Top Voedings-supplementen

Voedingssupplementen zijn in allerlei vormen beschikbaar zoals pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes. Ze zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding en bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Dat kan zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie in een multi-vitamine pil. Deze synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten.

De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, want ze krijgen al voldoende voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten. Echter volgens de Gezondheidsenquête van het RIVM eet maar een kwart van de Nederlanders dagelijks volgens de richtlijnen. Speciale groepen die extra voedingsstoffen nodig hebben, zoals zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen, mensen die geen dierlijke producten eten hebben duidelijk baat bij gebruik van voedingssupplementen.

De voedingssupplementen van Consumedix voldoen aan de Europese wetgeving en de warenwet om de kwaliteit en de veiligheid te waarborgen.